Töltés... Kérlek várj!
Töltés...
Programok

Programok

A karantén ideje alatt

Sajnos a korona vírus miatt kialakult karantén következtében nekünk is be kell zárnunk. A karantén ideje alatt programjaink szünetelnek, sem túracsoportot, sem otthonunkban látogatókat nem fogadunk.

Ez alól kivételt képeznek azok, akik kiskutyájukért jöttek átvételre. Nekik természetesen a kicsit átadjuk, a szülőket megtekinthetik kerítésen keresztül. Kérjük, hogy ez idő alatt is tartsuk meg a kellő higiéniai előírásokat, és minimalizáljuk az érintkezést.

Köszönjük a megértést!

A karantén idején kívül

Szánhúzó kutyáimmal szívesen látunk minden korosztályt, akiket érdekel a szánhúzás, a természet, az északi kutyák, vagy akár csak szeretné a híresen pelyhes kiskutyákat meglátogatni.

Még nincs kiépített naptár rendünk minden nap foglalkozom kutyáimmal.
Az alap engedelmességek betanításába, és az edzésekbe is bekapcsolódhatnak a kaland vágyók.
Illetve bármelyik program felkelti az érdeklődésedet, jelentkezz emailben.
Email: szanhuzas@gmail.com

Táborok várhatók

Egy vendég fogattal szervezünk táborokat, akik Romániából hazatérve velünk folytatják szánhúzó útjaikat.

A gyerektáborokban a kutyákkal való kapcsolatod újabb szintre emelkedik, elsajátíthatod a szánhúzás alapjait, és sok izgalmas kalandon vehetsz részt.

A nagyobbaknak és felnőtteknek szóló tábor idén a viking életre épül, ahol a túlélésért mindenkinek meg kell küzdenie. A fegyver használat már-már kötelező, és a szánhúzó kutyák használata nélkülözhetetlenek a mindennapok küzdelmei közepette.
Részletesebben itt olvashatsz róla >>

Szánhúzás

A hegyek védte birodalmunk különleges klímájának köszönhetően a tél itt még soha nem maradt el. Kutyáimmal imádjuk a havat, és igyekszünk kihasználni a tél adta lehetőségeket.

Idén télen már egész szép létszámú fogattal fogunk a hegyi utakon járni. A szánhúzó kutyák nagyobbik felét az ősszel tanítom be a munkára, akik nagyon lelkesen veszik az akadályokat.

A szánhúzás természetesen időjárás függő, így ha érdekel, légy rugalmas, és igyekezz időben egyeztetni. A hó nélküli napokon kerekes edzőkocsin, biciklivel, vagy terepfutással lehet együtt érezni a kutyák energikus munkáját.

Síelés szánhúzó kutyával

A sífutás szerelmeseinek egy szánhúzó kutya nagy segítség a hegyi terepen. A téli sí túrák egy kis előképzettséget igényelnek, így jelentkezéskor mindenképp jelezd, hogy milyen tapasztalataid vannak már vele. Kezdőknek előtte egy kis leejtésű terepen mutatjuk meg a síelés alapjait.

Edzőkocsis fogathajtás

Hó hiányában se állnak le a szánhúzó kutyusok. Három kerekű járgányunkkal lehet a malamutok nyomába eredni. Aki elsajátította a vezényszavakat, ki is próbálhatja a hajtó (musher) szerepét is.

Kutyás terepfutás - Canicross

A terepfutás egy továbbfokozása, mikor egy kutya osztozik velünk örömén, és egymást segítve haladunk a gyönyörű ösvényeken. Lehet hosszabb és rövidebb távokat is megtenni, ez nem a kutyákon múlik.

Kezdő futóknak, és a kutyákkal ismerkedőknek ajánlom a rövid körutainkat. Ezen a pályán betekintést nyerhetsz a kutyák munkájába, begyakorolhatod a vezényszavak használatát, és összebarátkozhatsz futó társaddal egy csodálatos környezetben.

Ismerkedés a malamutokkal

Aki szeretne magának szánhúzó kutyát, mindenképp ajánlott előbb megismerkednie személyesen is a fajtával.

Aki nem teheti meg, hogy saját kutyát tartson, azt is szívesen várjuk, és részt vehetnek kutyáim napi foglalkozásában, tanításában, edzésein. Akit komolyabban érdekel a fogathajtás, akár musherré is válhat nálunk. Kellő tapasztalattal maga is befoghatja a fogatot, és mehet velük a hegyi ösvényeken.

Kutya simogató

Sokan csak filmekből, és az internetről ismerik az alaszkai malamutokat és szibériai husky kutyákat. Van lehetőség a kutyáim bemutató látogatására is, ahol megsimogathatók a pihe-puha kiskutyák, és szüleik.
Nincsenek folyamatosan almaink, jelentkezés előtt érdeklődj a kiskutyáink koráról, és hogy mikortól lehet őket megtekinteni.

Szánhúzó tábor

Szeretnél több napot eltölteni a malamutok társaságában? Esetleg kipróbálnál egy téli sátrazást a hóban, a terepen? Vagy inkább az estéket inkább felmelegednél szálláshelyeinken? Ha bármelyikre is igennel válaszolsz, itt a helyed.

Jelezd felénk, mik az elképzeléseid, és indulhat is a szánhúzó kutyás expedíció.