Töltés... Kérlek várj!
Töltés...
Togo 2019 - Disney film

Togo 2019 - Disney film

A szérumfutás legismertebb hőse, a befutó vezérkutya, Balto. A film főszerepét viszont egy nála is legendásabb vezérkutya kapja Togo, és szintén legendákkal körbeövezett hajtója, Leonhard Seppala.

Togo (2019) Disney film előzetese, magyar felirattal:Togo és Seppala története (SPOILER VESZÉLY!)

1913-ban Seppala és felesége, Constance köszöntött egy újszülött szibériai Husky kölyökkutyát. Miközben Seppala ragaszkodik ahhoz, hogy kicsi és gyenge állapota miatt azonnal végezzenek vele, Constance meggyőzi őt, hogy nevelje fel a többivel. A husky kölyökkutya maroknyinak bizonyul, miközben folyamatosan elmenekül a kennelből, hogy felbőszítse Seppala kutya fogatát, miközben kiképzi őket. Miután két alkalommal megpróbált megszabadulni a Husky-tól, Seppala úgy dönt, hogy futtatja a többiekkel, ahol megdöbbenve rájön, hogy elég energikus ahhoz, hogy meghaladja a többi kutyát. Togo Heihachiro admirális után, Togo-nak nevezi, és teljes mértékben kiképezi, és sikeresen megnyeri az All Alaska szánhajtó versenyt, amivel Togónak és magának is hírnevet szerzett.

1925-ben kitör a diftéria járvány, ami leginkább a gyermekeket érinti. George Maynard polgármester azt tervezi, hogy a szérumot Nenanából indítják, de ez az időjárási viszonyok miatt lehetetlennek bizonyul. Végül Seppala úgy dönt, hogy Togót és a többi kutyát elviszi a szérumért, és felveszi a versenyt az idővel. Constance aggódik amiatt, hogy Togo 12 éves, de Seppala ragaszkodik ahhoz, hogy vele menjen. Seppala és csapata viharos időben indul, és mikor megpihen egy előőrsnél, ahol Atiqtalik nevű helyi orvos azt mondja neki, hogy Togo már kifáradt, nem fogja bírni. Seppala tovább folytatja mérföldeket veszélyes manővert hajt végre az épphogy befagyott Norton Sound-en.

Végül Seppala találkozik Henry Ivanov csapatával, aki elhozta a szérumot, és másnap indulhat vissza. Seppala és csapata ismét a Hang fölött halad, ahol arra kényszerülnek, hogy Togo egy hatalmas jégdarabot húzzon, amin ott reked a csapat, amikor a Hang jege darabokra esik szét. Mikor Atiqtalikkal újra találkozik, azt mondja, hogy Togo haldoklik. Ennek ellenére Seppala visszatér csapatával Joe Dexter előőrséhez. A szérumot Gunnar Kaasennek továbbadják, aki visszaérkezik Nómba. Egy újságíró megzavarodva attól, hogy ő az egyetlen musher, bejelenti kutyáját Baltót, mint a hőst, aki megmentette Nómet, csalódást okozva Constancenek.

Seppala később visszatér Nómba, ahol az egész város a házába jön Togo sikerének ünneplésére. Seppala később kiborul, amikor egy Sally nevű meggyógyult lány szintén megállapítja, hogy Togo haldoklik. Seppala Togo nélkül akarja folytatni a kutyák kiképzését (aki a futás során lesérült), de a kutya nem hajlandó megállni, hogy üldözőbe vegye Seppalat, aki nyitott karokkal fogadja őt. A következő két évben Togo saját kölykeivel foglalkozik, amelyek híresen jó szánhúzók. Togo végül 1929-ben elhunyt, mikor Seppala folytatta a kutyák kiképzését. A végén lévő címkártya rámutat, hogy míg Balto tiszteletére szobrot állítottak, Togóra emlékeznek úgy, hogy ő futotta a leghosszabb utat és Nóm igazi hőse.

A film magyar nyelven egyelőre sajnos még nem látható, de megéri eredeti szinkronnal is megnézni! Remélem mihamarabb megjelenik magyarul is, és minél többen láthatják ezt a szívbemarkoló, izgalmas történetet.

Beküldött online linkek:

Videa - Togo (2019) - Magyar felirattal online

Szereplők:

Willem Dafoe - Leonhard Seppala
Julianne Nicholson - Constance Seppala
Christopher Heyerdahl - Mayor George Maynard
Richard Dormer - Dr. Curtis Welch
Adrien Dorval - Bill Clark
Madeline Wickins - Sally Burdett
Michael Greyeyes - Amituk
Nive Nielsen - Atiqtalik
Nikolai Nikolaeff - Dan Murphy
Thorbjørn Harr - Charlie Olsen
Catherine McGregor - Sarah Foley
Michael McElhatton - Jafet Lindeberg